Paríž Saint-Germain v nedeľu presvedčivým víťazstvom 4:1 nad Lyonom zvýšil svoj náskok na čele tabuľky Ligue 1 na 11 bodov. Všetkých päť gólov padlo v prvom polčase, keď sa Goncalo Ramos postaral o dvojgólový náskok po tom, čo Nemanja Matič vlastným gólom naštartoval domácich. Za Parížanov skóroval aj Lucas Beraldo, zatiaľ čo Ernest Nuamah strelil gól útechy za Lyon.

Rozradostený Paríž Saint-Germain napriek absencii hrdinov Ligy majstrov futbalové tričko Mbappé a Ousmaneho Dembeleho zdolal Lyon 4:1. Všetkých päť gólov padlo v prvom polčase.

Lídri ligy sa ujali vedenia 2:0 už po šiestich minútach, keď sa v prvom polčase pokúsili o 20 striel na bránu a Pierre Sage sa zdal byť odhodlaný uštedriť lídrom ligy porážku.

Problémom tohto prístupu bolo, že nechal hru na PSG, keďže hostia boli niekoľkokrát blízko a dokonca skórovali po strele Ernesta Nuamaha spoza brány, ale boli pri tom hrozne odhalení.

Bradley Barcola bol hlavným mužom, ale nedokázal sa zapísať do streleckej listiny, pretože Gonaclo Ramos skóroval, Lucas Beraldo zaznamenal svoj prvý gól v sezóne a Nemanja Matič si strelil vlastný gól predtým, ako PSG pohodlne prežilo frustrujúci druhý polčas.

Futbalový Zápas

aris Saint-Germain 4:1 Lyon: Goncalo Ramos zaznamenal double, PSG sa priblížilo k titulu v Ligue 1

Po víťazstve Monaka nad Brestom 2:0 si PSG bude musieť na titul v Ligue 1 počkať ešte minimálne týždeň, ale stále je na najlepšej ceste získať ho budúci týždeň na Parku princov proti Le Havre, bez ohľadu na to, čo Monegasques urobia.

PSG bolo príliš silné na Lyon, ktorý sa po katastrofálnom štarte do sezóny naháňal za európskym futbalom a ktorý sa prišiel do Paríža aspoň pokúsiť vyhrať.

Vytvorili si aj šance, lenže Nuamaha, ktorý v priebehu niekoľkých minút strelil dva góly, ktoré by v záverečných okamihoch prvého polčasu zvýšili na 3:2. Alexandre Caqueret a Gift Orban mali tiež neskoré šance na to, aby sa v závere zápasu zvýšila konkurencia.

PSG však bolo naopak úplne bezohľadné. Na všetky štyri góly nemal Anthony Lopes šancu reagovať, pretože ich hra bola taká dokonalá.

Jediné obavy vyvolával Gianluigi Donnarumma medzi ich bránkoviskami, keďže Talian príliš pomaly reagoval na zastavenie trochu pešej strely Nuamaha a naďalej vyzeral trochu mimo tempa po tom, čo sa trápil aj doma proti Barcelone.

Diskusia - PSG ponúka jasný pohľad na život po Mbappém
Jeden týždeň, dve víťazstvá 4-1 nie je pre nikoho zlá vec a stred Lyonu ukázal tím v červenej forme, ktorý od začiatku decembra prehral len trikrát a pripravuje sa na domáce finále.

Tentoraz to však bol Ramos, kto zabezpečil víťazstvo, keďže Mbappe bol odpočinutý a v chladnej noci v Paríži nenastúpil na ihrisko.
Keďže sa očakáva, že superhviezda na konci sezóny odíde, znamená to, že bude mať už len tri šance ozdobiť Parc des Princes pre PSG, ale tento výkon naznačil, že Les Parisiens by mohli byť schopní zmierniť stratu najžiadanejšieho hráča planéty.
Keďže PSG sa naďalej vzďaľuje od éry Galaxy, spojenie medzi Barcolom, Vitinhom, Futbalové tričko Olympique Lyon Warrenom Zaire-Emerym, Marcom Asensiom a najmä Achrafom Hakimim bolo občas rozmazané - pričom prví traja hráči mali v priemere 21 rokov.

Hoci Lyon nie je žiadna Barcelona, bol to úplne iný a istejší výkon PSG ako v utorok a namiesto opatrného prvého polčasu, po ktorom nasledovalo niekoľko neskorých prilieb na koláč proti 10 mužom, mohli po polčase pridať ďalšie štyri, keby sa rozhodli, a tak ľahko otvorili svojich hostí.
Hráč zápasu - Bradley Barcola (PSG)
Barcola ako jediný z trojice, ktorá v utorok potrápila Barcelonu, nepridal gól.

Podieľal sa však na založení prvých troch gólov a v Parku princov bol nebezpečný vždy, keď sa dostal k lopte.

Jeho schopnosť v okamihu prejsť zo stacionárnej do maximálnej rýchlosti jednoznačne desí obrancov a 21-ročný hráč vyzeral, že vytvorí gól vždy, keď sa dostane k lopte - takže pozor na Borussiu Dortmund.

Hodnotenie hráčov
PSG: Donnarumma 5, Hakimi 8, Marquinhos 6, Pererira 5, Beraldo 6, Asensio 8, Zaire-Emery 7, Vitinha 7, Barcola 8, Kolo Muani 6, Ramos 8: Mayulu 7, Skriniar 6 Mukiele 6, Soler 5, Lee 6.
LYON: Lopes 5, Maitland-Niles 5, Caleta-Car 5, O'Brien 6, Henrique 5, Carqueret 5, Matič 6, Nuamah 8, Cherki 7, Benrahma 7, Lacazette 7. Náhradníci: Mata 6, Orban 7, Tolisso 6, Balde 6, Fofana 6.
Najdôležitejšie momenty zápasu
3' - GÓL! PSG 1:0 LYON (MATIC OG): Wow, aký začiatok! Bradley Barcola - pravdepodobne najnebezpečnejší z hviezdneho tria PSG v Barcelone - spôsobil Lyonu problémy pri prvom útoku v zápase, posunul loptu dopredu Marcovi Asensiovi, ktorý ju rozohral, a Nemanja Matič nechtiac usmernil loptu za Lopesa pri bližšej žrdi!
5' - TAKMER 2:0! Lopes po poslednom útoku povedal svojim spoluhráčom, aby zachovali chladnú hlavu, Kolo Muani sa predral do šestnástky a našiel si priestor na strelu, no Jake O'Brien si poradil a poslal loptu vedľa žrde.
6' - GÓL! PSG 2:0 LYON (BERALDO): Wow, aký ešte lepší začiatok! Lyon je v rozpakoch, keď Lucas Beraldo vedie a oslavuje svoj prvý gól v sezóne Ligue 1. Opäť to bolo pre Lacné futbalové dresy PSG príliš jednoduché. Kríž sa prehnal z rohu a Barcola (opäť on) urobil letmý kontakt s hlavou, ale Beraldo sa vyhol svojmu markerovi Alexandre Lacazette a vystrelil domov z bezprostrednej blízkosti!
24' - ČO… TACKLE… Obrana Lyonu je dnes miestami veľmi podozrivá, ale toto je Jake O'Brien TAKE BOW! Vynikajúca súhra medzi Goncalom Ramosom a Achrafom Hakimim poslala Kolo Muaniho na bránu, ale O'Brien udržal svoju rýchlosť, potom dokonale načasoval svoj zákrok v poli, aby zabránil gólu alebo penalte. Toto je jednoducho jeden z najlepších zákrokov sezóny, ktorý zachránil takmer istý gól.
32' - GÓL! PSG 3:0 LYON (RAMOS): Tri za 32 minút!!! Lyon strieľa, ale PSG je zatiaľ bezohľadný vo všetkých častiach ihriska a Ramos sa mu za to odvďačil ďalším gólom - deviatym v sezóne vďaka presnej prihrávke Hakimiho! Barcola sa opäť zapája do hry, presmerováva loptu na Hakimiho, ktorý je v plnom prúde na pravej strane, a potom bumerangom posiela plochú prihrávku do šestnástky. Zdá sa, že Lopez je príliš blízko, ale lopta sa neskutočne otáča späť, pred bezmocným O'Brienom, ale priamo k nabiehajúcemu Ramosovi, ktorý hlavou rozvlní sieť.
37' - GÓL! PSG 3:1 LYON (NUAMAH): Toto je určite zápas sezóny!!! Po všetkých šanciach Lyonu sa do hry vkráda neškodnejší Nuamah, ktorý sa z pravého krídla prekĺzol cez vrchol pokutového územia, následne sa otočil a vystrelil pravačkou, ale Donnarumma nestihol zareagovať!
42' - GÓL! PSG 4:1 LYON (RAMOS): A presne takto, four!!!! Bol to úplne bláznivý prvý polčas, ale Lyon bol otvorenejší ako športový kabriolet a opäť na to doplatil. Vitinha predviedol nádherné nohy, keď unikol pasci troch obrancov Lyonu a prekonal Warrena Zaire-Emeryho. Odtiaľ bol PSG opäť príliš klinický, Asensio pokračoval v útoku, potom posunul loptu na druhú stranu pre Ramosa, aby sa obrátil do otvorenej siete a zasiahol dvojnásobok kampane.