Manchester City je vo veľmi silnej pozícii, a to tak z finančného hľadiska, ako aj z hľadiska hráčskeho kádra. Napriek tomu sa vždy dajú urobiť zlepšenia a úpravy a nedávna história nám ukazuje, že sú pomerne disciplinovaní, pokiaľ ide o platy a dĺžku zmlúv.

Napríklad Kevin De Bruyne predĺžil zmluvu len na dve sezóny - hoci mu vydrží až do veku 34 rokov. Pep Guardiola dal jasne najavo, že nebude hráčov nútiť, aby zostali (alebo ak odídu, bude to za podmienok klubu), a prestupy Raheema Sterlinga, Oleksandra Zinčenka a Gabriela Jesusa ukazujú, že City praktizuje to, čo káže. Všetkým trom hráčom končili zmluvy, Lacné Futbalové dresy Manchester City všetci boli kľúčovými hráčmi a boli presunutí ďalej.

V pozadí sú dva faktory. Oba sú dôležité, ale ani jeden z nich nemusí nevyhnutne informovať o letných krokoch City, jednoducho preto, že sú v tejto chvíli nepredvídateľné.

Kupit Futbalove Dresy

Jedným z nich je Guardiolova zmluva, ktorá vyprší o 13 mesiacov. Po ôsmich sezónach a toľkých úspechoch má v podstate politický a športový kapitál na to, aby si robil, čo chce. Je celkom zrejmé, že môže zostať tak dlho, ako sa mu zachce, a rovnako, ak bude chcieť náhle skončiť, klub mu to nebude mať za zlé (za predpokladu, že ho dostatočne vopred upozorní, čo sa predpokladá.) Guardiola však naznačil, že budúca sezóna Dámske Futbalové tričká Manchester City by mohla byť jeho poslednou.

Druhým dôvodom je 115 obvinení za údajné finančné nezrovnalosti, ktoré Premier League vzniesla voči City vo februári 2023. Tie by mohli mať za následok obrovské pokuty, odobratie trofejí, potenciálne zostup do nižšej súťaže a mali by obrovský vplyv. V tejto chvíli však ani my, ani City netušíme, akým smerom sa pojednávanie bude uberať (sakra, nebol zverejnený žiadny dátum, hoci očakávame, že to bude na jeseň 2024).

City preto musí vychádzať z predpokladu, že bude uznaný za nevinného (alebo aspoň nebude čeliť výraznej sankcii.) Rovnako ako musí vychádzať z predpokladu, že Guardiola v strednodobom horizonte zostane.

  • Sledujte na ESPN+: Viac informácií nájdete na ESPN: LaLiga, Bundesliga, viac (USA)

Poznámka redakcie: Toto je prvá časť tohtoročného seriálu Nechajte si alebo vyhoďte počas nasledujúcich týždňov o tom, ktorých Prispôsobenie Futbalové dresy Foden hráčov si ponechať, predĺžiť a posunúť ďalej pre všetky špičkové kluby v Premier League a Európe.